יום שבת, 16 באפריל 2016

בצק שוקולד - מתכון

שוקולד לפיסול (בצק שוקולד)  
מהו בצק שוקולד:

בעולם ובישראל ידוע שוקולד לפיסול בשם "בצק שוקולד" ובאנגלית "חימר שוקולד"
ו"שוקולד פלסטיק",אני מעדיפה לכנות אותו בשם "שוקולד לפיסול"
בצק/חימר/פלסטיק לא ממש מעוררים תיאבון...
שוקולד לפיסול הינו מוצר טבעי המבוסס בעיקר על שוקולד,
אשר לו מוסיפים מים ומעט סירופ תירס והתוצאה היא חומר גמיש,
נוח לעבודה, נעים ריחני וטעים!

יתרונות השוקולד לפיסול על חומרי העיצוב האכילים האחרים ( בצק סוכר, מרציפן):
השוקולד טבעי , אין בו צבעי מאכל.
השוקולד נוח מאוד לעבודה, העבודה איתו קלה נעימה ופחות מלכלכת מבצק סוכר.
השוקלד יכול לשהות במקרר, ואפשר לקשט איתו עוגות קרם ומוסים ולא רק עוגות יבשות כמו עם בצק הסוכר.
השוקולד טעים מאוד!

מתכון להכנת שוקולד מריר לפיסול:
להמיס 600 ג"ר שוקולד מריר
עם 200 ג"ר סירופ תירס או סירופ גלוקוזה
להוסיף 50 ג"ר מים

לערבב היטב לצקת לתבנית חד פעמית ולכסות בניילון נצמד,
להניח לנוח לפחות 24 שעות,
לחתוך לחתיכות קטנות ולאכסן בכלי אטום,
ללוש לפני השימוש.

 
שוקולד לבן לפיסול
750 גר' שוקולד לבן250 גר' גלוקוזה (או סירופ תירס)100 מ"ל מים פושרים350 גר' אבקת סוכר מנופה
 הכנה: כמו השוקולד המריר מלבד אבקת הסוכר אותה יש לערבב עם השוקולד רק בסוף אחרי שכל המרכיבים הרטובים מעורבבים היטב.
חשוב: לסוגי שוקולד שונים יהיו מרקמים אחרים, מומלץ להשתמש
בשוקולד איכותי המיועד לעבודה מקצועית .
כמו כן יתכנו פרקי זמן שונים עד להתקשות השוקולד, תלוי בסוג ובטמפ' הסביבה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה