יום שבת, 16 באפריל 2016

בצק סוכר - מתכון


שוקולד-סדנת שוקולד-סדנאות שוקולד
עברית  |  English  |  
תצוגת אופנה משוקולד - פריז 2011  |  תרומה לקהילה  |  מידע על שוקולד  |  גלריית אמנות מתוקה  |  
איך להכין בצק סוכר בבית   בצק סוכר ידוע ומוכר בעולם המגדנאות כבר עשרות שנים,
בארץ מקובל לקרוא לבצק סוכר RFM (כי הבצק שנמכר בחנויות נושא את השם המסחרי הזה שהוא בעצם ראשי תיבות של שם מי שפיתח את הנוסחה ליצור בישראל,
(הקונדיטור רוני פרדי מרדכי) למעשה בצק הסוכר הוא מסה המבוססת על אבקת סוכר בתוספת כל מני מדביקים ומייצבים,התוצאה היא "פלסטלינה" מתוקה שמאפשרת פיסול ועיצוב, טעמה מתוק,והיא אכילה . בצק הסוכר במקור לבן וצח, אך ניתן לצבוע אותו ע"י לישה עם צבעי מאכל לכל צבע שמתחשק (זיכרו שצבעי מאכל מזיקים מאוד לבריאות, ומומלץ להמעיט ככל האפשר באכילתם),בצק הסוכר משמש לציפוי ולפיסול עוגות, העבודה עם בצק סוכר נעשיית ע"ג משטח מקומח בקורנפלור או אבקת סוכר .כאשר בצק הסוכר מתייבש הוא מתקשה , מה שמאפשר הרכבת דמויות גדולות, וכן שמירת העבודה לאורך זמן.כאשר רוצים להכין קישוטים עדינים או פיסול מורכב ושביר, מוסיפים לו CMC=Carboxy Methyl Celllulose חומר המשמש מקשה ומסמיך בתעשיית המזון ,ואז הוא מתקשה מאוד ועמיד יותר,את קישוטי בצק הסוכר ניתן לשמור זמן רב מאוד (אפילו כמה שנים) כמזכרת מהארוע בו כיכב,הדבקת חלקים מבצק סוכר נעשים בכמה שיטות, ע"י הרטבה עם מכחול ומעט מים,
ע"י רוייאל אייסינג או ע"י דבק CMC נעורבב עם רוייאל אייסינג – דבק חזק מאוד.

מתכון להכנת בצק סוכר בבית (המקור-ווילטון)

חומרים:

500 גרם אבקת סוכר
3.5 גרם ג'לטין
10 מ"ל מים
מעט תמצית טעם (לפי העדפתכם)
50 גרם גלוקוזה (מחוממת-נוזלית)
8 גרם גליצרין
כף אחת של שומן (שמן/מרגרינה/חמאה)
1 כף חלבון ביצה

הכנה:

1.זורים א.ג'לטין על המים,ממתינים כמה דקות לספיגה, ממיסים בעדינות על בן מארי (אמבט אדים)עד שהג'לטין נמס (לא להרתיח!)
2.מוסיפים תמצית טעם,גלוקוזה מחוממת, גליצרין ושומן,
3.מוסיפים לאבקת הסוכר ומערבבים עם החלבון עד לקבלת בצק (ניתן להעזר במיקסר, לבחוש עם גיטרה במהירות מינימלית)
4.מעבירים למשטח עבודה ומעבדים ע"ג מעט קורנפלור עד שרך וגמיש, אם הבצק קשה מדי- מוסיפים מעט חלבון, אם הוא רך מדי-מוסיפים אבקת סוכר,
5.את הבצק יש לעטוף היטב בניילון נצמד,להכניס לקופסא אטומה, לאכסן במקום יבש וקריר, הבצק מוכן לעבודה מייד אך רצוי לתת לו להתייצב מעט.

יש לשמור את הבצק עטוף בפלסטיק בכלי אטום לאויר ולחות

כיוון שהסוכר שהוא המרכיב העיקרי הינו חומר משמר הבצק לא יתקלקל זמן רב, אם לא יהיה עטוף היטב הוא עלול להתקשות ולהתייבש.

סרט המדגים הכנת בצק סוכר


 
  מפת האתר I הפוך לעמוד הבית I הוספה למועדפים  I  [חזור למעלה] I יצירת קשר   ©כל הזכויות שמורות   www.maya-stern.com          
 
לייבסיטי - בניית אתרים

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה