יום שבת, 16 באפריל 2016

קרם ברולה שוקולד - מתכון




קרם ברולה שוקולד מריר עם צימוקים בברנדי



המתכון הוא לשתי מנות.

חומרים

150 מל' שמנת מתוקה

¼ כפית תמצית וניל טהור

80 גר' שוקולד מריר איכותי 50-70% מוצקי קקאו- קצוץ גס

1 חלמון מביצה גדולה

20 גר' אבקת סוכר

1 כף סוכר



חופן צימוקים שהושרו מראש בברנדי (אפשר גם במשקה רום)



הכנה:
לחמם את השמנת עד לסף רתיחה.
להוריד מהאש-להוסיף את השוקולד ולטלטל את הכלי כך שהשוקולד ישקע לתוך השמנת
להניח ל2-3 דקות עד שהשוקולד נמס, לערבב היטב,
לערבב לתוך הקרם את תמצית הוניל.
להניח להתקרר מעט.

להקציף את החלמון עם אבקת הסוכר,
לערבב את תערובת השוקולד עם החלמון המוקצף לתערובת אחידה,
לערבב פנימה את הצימוקים (המסוננים!).
למזוג את התערובת לשני ספלי קרמיקה יפים או כלים של קרם ברולה.
לאפות בחום 180 מעלות בתבנית עם מים, כחצי שעה עד שהקרם מתייצב, להוציא מהתנור,
לקרר עד שנוח למגע, לכסות בניילון נצמד, להניח במקרר ל24-28 שעות.



הגשה
להוציא מהמקרר כחצי שעה לפני ההגשה,
להסיר את הניילון הנצמד, לפזר שכבה אחידה ודקה של סוכר
לקרמל את הסוכר :

על תבנית בחלק העליון של התנור קרוב לגריל לוהט שחומם מראש

לחמם עד שהסוכר כולו נמס ומשחים (להזהר שלא ישרף)



אפשר לקרמל את הסוכר בעזרת מבער מיוחד לעבודת מטבח במקום בגריל.



להגיש מיד- בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה